Kestävästi Partiossa

Järvenpään Metsänkävijöiden tärkein tavoite vuodelle 2023 oli täyttää Kestävästi Partiossa -tunnuksen vaatimukset ja saada tunnus. Iloksemme voimme ilmoittaa, että 9. syyskuuta Suomen Partiolaiset myönsivät Järvenpään Metsänkävijöille tunnuksen!

Olemme nyt 113. lippukunta, joka on saanut kyseisen tunnuksen. Emme ole siis Suomen mittakaavalla mitenkään ensimmäisten joukossa. Suomessa toimii kuitenkin noin 750 lippukuntaa, joten olemme mukana vihdoin kestävämpää partiotoimintaa edistävässä vähemmistössä. Olemme ensimmäinen lippukunta Järvenpäässä, joka on saanut tunnuksen.

Miten tämä sitten onnistui? Miltä tämä toiminta näyttää käytännössä? Kestävä partiotoiminta näkyy esimerkiksi kimppakyytien suosimisessa, jätteiden lajittelusta, ruokajätteen vähentämisessä sekä kasvisruoan määrän kasvattamisessa. Siis kaikessa mänkijälle täysin arkisessa.

Kestävästi Partiossa ei ole hetkellinen titteli tai yksittäinen teko. Se on joukko tekoja ja tapoja, joita ylläpitämällä partiotoimintaa voidaan jatkaa vielä pitkälle tulevaisuuteen. Toimintamme jatkuu siis samaan malliin tulevaisuudessakin!

Lue lisää Kestävästi Partiossa hankkeesta

Lue, miten kesäleiri Heinäkontiolla huomioitiin Kestävästi Partiossa -tavoitteet