Mukaan partioon

Mitä partio on?

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö ja kaikille avoin harrastus. Partio on seikkailua, yhdessä tekemistä, hauskanpitoa, kokemuksellista oppimista ja luonnosta nauttimista nykyelämän taitoja kehittäen. Partiossa kenenkään ei tarvitse katsoa sivusta, vaan kaikki pääsevät mukaan tekemään ja kokeilemaan. Ennen kaikkea partio tarjoaa uusia ystäviä ja unohtumattomia kokemuksia!

Mikä on JäMe?

JäMe eli Järvenpään Metsänkävijät on vuonna 1987 perustettu Järvenpään Satukalliossa kokoontuva satapäinen partiolippukunta eli partion paikallisyhdistys. Me tarjoamme monipuolista partiotoimintaa kaikille, joita kiinnostaa luonnossa liikkuminen, tekemällä oppiminen ja leppoisen partioporukan seura.

Lippukunnassamme retkeily ja erätaidot ovat keskeisiä asioita. Toimintaamme kuuluukin retkiä ja leirejä, viikoittaisia kokoontumisia, kisoja ja vaelluksia. Mukaan pääsevät kaikenikäiset, sillä meidän lippukunnassa toimintaa on aina perhepartiosta vaeltajiin ja aikuisiin saakka. Tarjoamme mahdollisuuden elämäsi suurimaan seikkailuun, tule siis mukaan!

Lisäksi osallistumme moniin Suomen Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin järjestämiin suurempiin partiotapahtumiin.

Miten mukaan?

Kaikki ryhmämme ja niiden kokoontumisajat löydät täältä. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa kolollamme Järvenpään Satukalliossa osoitteessa Kukkakuja 3, Järvenpää. Osa ryhmistämme on tällä hetkellä täynnä, joten tarkistathan ajankohtaisen tilanteen lippukunnanjohtajalta.

Myös aikuisille löytyy paikka partiosta: he mahdollistavat lasten nuorten partiotoiminnan ohjaamalla ja tukemalla. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita, vaan lippukunta tarjoaa tuen ja koulutuksen tehtävään. Tälläkin hetkellä osa ryhmistämme on täynnä, emmekä pysty ottamaan mukaan kaikkia halukkaita. Olisiko siis sinulla mahdollisuus tulla mukaan ryhmänjohtajaporukkaamme?

Perhepartio

Syksyllä toimintaansa jatkaa perhepartioryhmä Oravat, johon ovat tervetulleita mukaan kaikki perheet. Oravat kokoontuvat noin kerran kuussa lauantaisin vaihtelevissa paikoissa. Oravien syyskausi alkaa 15.9.

Perhepartiossa myös alle kouluikäiset pääsevät mukaan partioon oman vanhemman, isovanhemman tai vaikka kummin kanssa.

Mukaan perhepartioon voi ilmoittautua osoitteessa jäme.fi/perhepartio

Lisätietoja perhepartiosta voit kysyä Oravien johtajalta Tarja ”Tuikku” Seppälältä ([email protected] / 0400 400 677)

Jäseneksi liittyminen

Lippukuntamme Järvenpään Metsänkävijöiden jäseneksi liitytään osoitteessa jäme.fi/liity

Olet tervetullut tutustumaan ryhmiemme kokouksiin ennen jäseneksi liittymistä. Toivomme kuitenkin, että ilmoitat tästä etukäteen alta löytyviin yhteystietoihin.

Mitä partio maksaa?

Vuosittaisia kuluja ovat Suomen Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin jäsenmaksu (61,50 euroa) sekä lippukuntamme jäsenmaksu (5 euroa). Partion jäsenmaksu on hieman pienempi, jos perheessä on monta alle 17-vuotiasta partiolaista. Jäsenmaksusta on myös mahdollista anoa vapautusta sosiaalisin perustein. Lisätietoja partion jäsenmaksusta löydät Uudenmaan Partiopiirin sivuilta.

Suuri osa lippukuntamme tapahtumista, kuten retket, ovat ilmaisia tai maksavat muutamia euroja, pidemmät leirit ja vaellukset taas enemmän. Pakollisia varustehankintoja heti alussa ei ole ja kaikkia varusteita voi aina tarvittaessa lainata johtajilta.

Yhteystiedot

Essi Pihlaja
ohjelmajohtaja
[email protected]
044 2939239